Rechterfoto: links Marike en rechts visagiste Marijke

 

Fotografie is mijn grote passie.

Mijn opa was mijn grootste inspiratiebron. Ook hij was fotograaf. Als ik bij mijn opa en oma ging logeren vond ik het enorm fascinerend om de foto’s te zien hangen aan wasknijpers in de donkere kamer. Beelden die verschenen als je een stuk papier in een speciaal badje deed.. Toch ben ik eerst wat anders gaan doen. Ik heb 14 jaar bij het advertentiebedrijf van de Volksrant, Trouw en Het Parool gewerkt. Daar heb ik ontzettend naar mijn zin gehad en veel geleerd. Mijn creativiteit kon ik er echter niet in kwijt. Nadat wij gingen verhuizen van Amsterdam naar Schagerbrug was het met 2 kleine kids niet vol te houden om in Amsterdam te blijven werken. Tijd dus voor wat anders. Tijd voor mijn creativiteit.

In oktober 2006 heb ik besloten om mijn bedrijfje op te richten. Marike Wilken Fotografie werd geboren! Een hele spannende stap maar soms moet je in het diepe springen om je droom na te streven! Sindsdien hou ik mij voornamelijk bezig met verschillende vormen van portretfotografie. Mijn specialiteit is kinderfotografie. Kinderen zijn heerlijk spontaan en denken nog niet na als er een camera op ze wordt gericht.

Met trots presenteer ik dan ook mijn website. Als ik fotografeer zit ik helemaal in de flow. De interactie met de persoon voor mijn camera is alles wat nog telt en ik probeer altijd het beste in die persoon naar boven te halen.

Wees welkom!