Algemene tips

  • Trek geen kleding met drukke prints aan.
  • Hoe wil je overkomen op de foto? Casual, glamourous, formeel, professioneel … Let hier op bij je kledingkeuze.
  • Meerdere personen, stem de kleuren op elkaar af
  • Spijkergoed met een wit shirt geeft een tijdloos effect
  • Pas op met sieraden, ze kunnen storend overkomen op de foto
  • Denk niet alleen aan je kleding maar ook aan je haar, je make-up, je handen en nagels

Gezinsfotografie/Groepsfotografie

Om te voorkomen dat 1 persoon domineert op de foto kunt u het beste allemaal kleding aantrekken in dezelfde tinten. Bijvoorbeeld een wit shirt/blouse en spijkerkleding.

 

 

 

 

Baby’s of kinderen

Kinderen

De aandacht moet uitgaan naar het kind, het mooiste is daarom om uw kind lichte effen kleding aan te trekken. Als er meerdere kinderen tegelijkertijd gefotografeerd moeten worden stem dan de kleuren op elkaar af. Een wit shirt en een spijkerbroek/spijkerrokje geeft een tijdloos effect.  Voor een kleurenfoto is het ook leuk om een heel kleurig (effen) shirt mee te nemen. Bijvoorbeeld een turkoois shirt.

 

 

 

 

Baby’s

Baby’s zijn wel heel erg schattig bloot, naturel.
Dit komt ook heel erg mooi over in zwart wit of sepia.
Let erop dat de kleine niet net een van de dagen ervoor zijn of haar prikjes heeft gehad, want dan is het beter de reportage even uit te stellen.

 

Zwangerschapsfotografie

Rond de 32-36 weken is je buik het mooiste om te fotograferen. Trek voor de fotosessie geen strakke kleding aan, dit laat afdrukken achter op je huid!  Zwarte of witte kleding is mooi, evenals een strak topje wat je omhoog kunt schuiven of een een blouse die eigenlijk niet meer dicht gaat; alleen het bovenste knoopje of bijvoorbeeld een strakke jurk.Voor een witte of zwarte broek die niet helemaal meer past, is een witte of zwarte buikband een oplossing. Neem zelf leuke accessoires mee voor op de foto zoals: schoentjes, pantoffeltjes, knuffeltjes, rammelaar, speelgoed etc…  Als je toevallig een lange (kleurige!) ketting hebt die tot over je buik valt neem die dan mee!

Achtergrond

Ik fotografeer met witte of zwarte achtergrond.

Zwarte kleding geeft een heel mooi effect op zowel witte als een zwarte achtergrond. Zeker bij een volwassen persoon. Bij zwarte kleding op een zwarte achtergrond is het mooi om een shirt/blouse aan te trekken met een mooie halsuitsnede. Op een zwarte achtergrond springt het er mooi uit door het grote contrast.

Witte kleding en pastelkleurige kleding geeft ook een heel mooi effect, heel naturel op een witte achtergrond, in sepia, zwart-wit of kleur.